AC i sovrummet

Är du trött på att lägga lakanet i kylen och kudden i frysen, köpa svalare pyjamas och tunnare täcke? Orsakar sömnbristen dåligt humör, sjukdomskänslor och störande svettningar? Lösningen stavas AC och den placerar du i sovrummet. Läs mer nedan!

När sommaren är i antågande minns jag med glädje mitt allra bästa köp, nämligen min AC som bokstavligen räddade livet på mig som singelmamma. Jag lider redan av tillräckligt med sömnbrist och den heta sommarvärmen behöver inte bidra med mer bekymmer. När jag sover gillar jag att ha det svalt och skönt! Hos 20grader hittar du luftkonditionering i världsklass och du blir inte besviken.

Välj en passande AC

Det räcker väl med en vanlig fläkt? Svaret på den frågan är att en fläkt kan du inte reglera värmen på och den punktblåser bara, ger visserligen kyleffekt, men fungerar bäst när du befinner dig rakt framför den. Heta somrar leder ofta till sömnbrist och det är mer regel än undantag att ligga vaken i princip hela natten. Vill du ha sovrummet riktigt svalt och skönt måste du skaffa rätt produkt. AC levererar den bästa kylan.

Enligt sömnforskaren och överläkaren Marianne Ors gör ”värmen och ljuset det svårt att somna” under den varma sommarens tropiska nätter. Som singelmamma känns det betydligt enklare för mig att använda AC i sovrummet än att duscha för att få ner kroppstemperaturen, sova i hängmatta eller lyssna till fläktljud hela natten. Den som sover dåligt blir dessutom lättare stressad och sjuk. Mitt bästa tips för att sova gott året runt är att satsa på en riktigt bra AC.