Därför är hemstädning guld för ensamstående föräldrar

Att hinna med städningen hemma kan vara svårt för vem som helst. För mig som dessutom ska rodda en vardag som ensamstående mamma med allt vad det innebär känns det ibland nästintill omöjligt. Därför unnar jag mig hemstädning från Familjetid som avlastar och ger kvalitetstid med barnen.

Ärligt talat, finns det något tråkigare än att städa? Städningen brukade vara ett ständigt stressmoment för mig, och som ensamstående förälder kunde jag inte ens dela upp sysslorna med någon annan.

Så en dag när jag beklagade mig inför en kompis frågade hon varför jag inte skaffade hemstädning? Det var litet av ett aha-moment för mig.

Hemstädning med Familjetid

Kompisen tipsade om Familjetid och jag kan säga att jag är riktigt nöjd. Vi började med att de gjorde ett gratis hembesök då jag fick berätta om mina städbehov. Familjetid är flexibla och anpassar sig efter min vardag. Jag kör på hemstädning varannan vecka och tycker det funkar superbra. Dessutom är de riktigt trevliga och duktiga.

Jag kan knappt beskriva vilken lättnad det är att slippa städningen som ständigt orosmoln. Plockar lite mellan gångerna, och barnen ansvarar för sina grejer, men det är allt. Just tiden jag sparar och kan lägga på barnen är nog det bästa med hemstädningen.

Säger som en annan familj sa till SVT:

”Det som tar oss minst två dagar med avbrott att städa, tar en professionell firma 3-4 timmar. Och det är tid vi istället kan lägga på att umgås med våra barn.”

Dyrt, eller…?

Vissa tror att städhjälp alltid är dyrt. Men nu finns ju rut-avdraget, som kan sänka kostnaden upp till hälften för hemstädning. Sen kan du välja att bara ha städhjälp för extra jobbiga rum eller ha städningen mer sällan. Det hjälper ändå jättemycket.