Därför fungerar expresskredit bäst för mig

Som ensamstående är det inte alltid så lätt att få ihop pengar till oförutsedda utgifter. Expresslån är det alternativ som fungerat bäst för mig, när jag behövt få extra pengar snabbt. Det gör att jag får en chans att få ihop det i stunden.

Jag som är singelmamma kan få svårt att få ihop det ekonomiskt ibland, speciellt när det kommer en större utgift jag inte räknat med. Att ta lån kan då bli den möjlighet jag har att lösa situationen.

Olika typer av lån

Som du förmodligen vet finns det många olika sorters lån att välja mellan. Vissa lån kallas dessutom för olika saker, som snabblån och sms-lån, så det är inte så lätt att hålla ordning på allt. Det som gör att jag väljer expresskredit är att det känns enkelt. Jag får mer kredit på mitt konto och kan på det sättet betala alla räkningar och slippa påminnelseavgifter och liknande. Det krävs ingen säkerhet och ingen borgensman, så ingen annan behöver känna att den riskerar sin ekonomi för min skull, vilket jag tycker känns skönt. Jag vill ju bara kunna klara min ekonomi utan att blanda in någon annan.

Passar det dig?

Du kanske också gillar tanken på att få extra kredit utan att det behövs någon säkerhet eller borgensman? Du behöver dessutom inte bekymra dig för UC, kreditupplysningsföretaget de flesta använder sig av. Har du tagit lån tidigare kan det bli problem om det går genom UC, men det går att få expresskredit utan att de blandas in. Behöver du ibland extra pengar kan det vara ett bra alternativ, men det finns mycket att tänka på så fort det gäller lån och krediter. Det kan till exempel vara bra att göra en budget så du vet att du har råd att betala tillbaka. Och det är viktigt att hålla koll på räntor och avgifter så du inte blir lurad. Det ska ju vara en tillfällig hjälp, inte ett nytt problem att handskas med.