Ensamstående mamma fick bolån av Nordax Bank

Att få bolån som ensamstående mamma är sannerligen inte det enklaste. Nu har jag dock fått det och står inför att köpa min första egna lägenhet. Såhär gjorde jag.

Jag har alltså fått ett bolån och är nu påväg att köpa min första egna lägenhet. Det känns fantastiskt av flera anledningar, inte minst för att jag är överraskad över att jag ens fick bolån. Det är nämligen inte särskilt lätt att få som singelmamma. Jag tog Nordax bolån eftersom de använder andra bedömningsgrunder än de klassiska storbankerna. Deras handläggare hjälpte mig att lägga upp en plan som var anpassad efter mina förutsättningar och jag har nu ett bolån som jag känner att jag har råd att betala.

Ensamstående anses som riskfyllda låntagare

mammaSå varför är det så sensationellt att jag har fått bolån? Det är förstås för att det vanligtvis är så svårt för såna som mig att få bolån. Det bekräftas av entydiga siffror. HSB släppte 2019 en rapport som visade att det framför allt var ensamhushåll med barn och singlar som hade svårt att få bolån. Vi tjänar helt enkelt för lite eller anses av andra anledningar som för riskfyllda att låna till. Även om man som jag har fast jobb och det inte ser ut som att det finns någon risk att jag kommer bli av med det.

Föräldrarna då?

Många väljer att ta hjälp av sina föräldrar för att få bolån. Det har dock aldrig varit något alternativ för mig – mina föräldrar har det inte så fantastiskt ekonomiskt heller, plus att min stolthet inte riktigt tillåter mig det. Så varför är så många tvungna att ta hjälp av mamma och pappa? Det finns såklart flera anledningar, bostadsmarknaden är som bekant väldigt komplex. Frågar du experterna så nämns tuffa amorteringskrav som ett av de största skälen till att unga singlar som jag hindras från att äga sin egen bostad. Jag har tur som fick tipset om att ansöka om bolån hos Nordax Bank, för utan deras hjälp hade jag och mitt barn fortfarande suttit kvar i min etta utan hopp om att någonsin komma därifrån.