Höj livskvaliteten med ett utespa!

Det behöver vare sig vara särskilt dyrt eller komplicerat att ta hand om dig själv lite extra, snarare tvärtom. I följande text får du tips och trix som ökar ditt välbefinnande och höjer din livskvalitet.

I flera år funderade jag på att införskaffa ett utespa till min trädgård, men jag kom aldrig riktigt till skott. Det var först under pandemin när allt fler tvingades spendera mer tid hemma som tanken slog mig igen. Nu ångrar jag att jag inte slog till tidigare. Mitt bästa köp i år är garanterat mitt utespa, det har verkligen förgyllt min vardag. Nedan hittar du fler tips på hur du på enkla och billiga sätt kan unna dig själv i dessa tider.

Din hälsa kommer först

Couple,Walking,By,Snowed,City,Park,Talking,Socializing.,Romantic,DateDet viktigaste som mamma är inte hur du presterar på ditt jobb eller hur många bullar du bakar. Det viktigaste är att du ser till att ta hand om dig själv. Om du tar hand om dig själv och lever ett gott liv, kommer det avspegla sig på dina barn också. Om du är lycklig blir de lyckligare.

Det är en klar fördel för din kropp att spendera mycket tid utomhus, det gör dig både smartare och piggare. Du kan dessutom ta med dig barnen ut.

Att motion är bra för både kropp och själ är verkligen ingenting nytt. Ett smart sätt att kombinera nytta med nöje är genom att ta en vacker vinterpromenad tillsammans med dina barn. På det sättet får ni både motion och kan ha kul ihop samtidigt.

Tips för en lyckad spakväll

Du behöver inte åka på en dyr sparesa för att ta hand om din kropp, du kan spara pengar och unna dig en spakväll hemma istället. Om du känner dig extra hängig en kväll är ditt utespa din räddning.

Mina bästa tips för en lyckad spakväll:

  • Vänta tills barnen somnat, på det sättet vet du att du kan få tid för dig själv utan att bli störd.
  • Planera in kvällen i kalendern, se till att ditt utespa är klart för användning och sätt mobilen på ljudlös.
  • Gör din egen ansiktsmask och applicera den innan du kliver ner i badet.

På det här sättet kan du ta hand om dig själv och öka din livskvalitet utan att spendera massor av pengar.