Jag fick lån trots mina betalningsanmärkningar

Med tanke på att jag trodde det var omöjligt att få lån med betalningsanmärkningar, så tänkte jag dela med mig av mina erfarenheter för att hjälpa andra i samma situation som mig.

Som singelmamma är det inte alltid så lätt att få pengarna att räcka varje månad och budgeten spricker nästan alltid för mig långt innan barnbidragen och lönen kommer. Har man barn tillkommer det nästan varje månad någon utgift som man inte hade räknat med. Den största utgiften skulle jag säga är oftast nya kläder till barnen.

Hur jag fick lån

singelmammaEftersom jag har betalningsanmärkningar så har jag varit tvungen att låna av familj och vänner för att få budgeten att gå ihop, vilket verkligen inte har känts roligt. Sen såg jag en annons om att det går att låna med betalningsanmärkningar vilket jag testade och det gick ju hur bra som helst! Nu slipper jag be familj och vänner om pengar, vilket känns väldigt skönt och jag slipper vara en börda för dom. Så det går att hitta långivare som lånar ut trots betalningsanmärkningar, om man bara letar lite.

Men man läser ju överallt om hur begränsad man är med betalningsanmärkningar, allt ifrån att skaffa bostad till hemförsäkring. Precis som Tomas själv säger i artikeln:

”Jag blev så förvånad. Jag kan ju betala på direkten, varför vill de inte ha mina pengar?”
så ställer jag mig själv väldigt frågande till det. Jag tycker det är märkligt att man blir så begränsad.
Det bästa är nog att undvika att få en betalningsanmärkning överhuvudtaget, eftersom det skapar så mycket problem. Den ligger ju dessutom kvar i tre år, så även om man sköter sig är det inte säkert att man slipper den ändå.