Jag förbereder mig – gör det du också

Jag brukade precis som många andra mest tycka att det där med prepping var någonting som var lite lustigt. Mestadels för att folk som preppade alltid verkade vara lite skruvade. Jag har börjat förbereda mig, för mig och mitt barns skull.

Min attityd har med andra ord förändrats lite på senare tid. Jag vill inte riktigt kalla mig för prepper – ännu – men jag har insett att det är klokt att vara förberedd. Jag ser till exempel alltid till att ha frystorkat mat av bästa kvalitet hemma plus lite andra grejer.

Beredd utan att vara hardcore-prepper

Jag har inga planer på att bli någon hardcore-prepper, men jag ville i alla fall se till att vi kunde klara oss i några dygn om någonting skulle inträffa. Som för så många andra var coronakrisen en väckarklocka för mig. Det var lite läskigt att gå till matvarubutiken och se att många av hyllorna plötsligt gapade tomma.

Jag har nu 60 liter vatten på dunk (en vuxen dricker mellan 2 till 3 liter per dygn, så den mängden ska räcka några dagar för mig och mitt barn). Förutom det har jag fyllt på matförrådet med konserver och frystorkat. Målet för mig är precis som för många andra preppers att vi ska klara oss åtminstone i 72 timmar.

Täck de grundläggande behoven

Det är förstås inte bara mat och vatten som behövs. Särskilt inte om man har barn som jag. Förutom att fylla på matförrådet har jag införskaffat sovsäckar och extra filtar plus en hel uppsjö av stearin- och värmeljus. Självklart har jag också skaffat en vevbar radio, om strömmen går är det som bekant det enda sättet att få information på. En bra guide för vad du behöver köpa och ska ha hemma hittade jag här, den tar upp det mesta.