Jag har bytt hemförsäkring

Jag har länge tyckt att det där med olika typer av försäkringar är något som är onödigt besvärligt. Samtidigt är det helt nödvändigt att ha en hemförsäkring, både för min och mitt barns skull. Nyligen gjorde slag i saken och bytte till en ny, enklare hemförsäkring som ökar tryggheten för mig och mitt barn. Jag ljuger inte om jag säger att det får mig att sova lugnare på nätterna.

Jag tror inte att jag är ensam om att känna att försäkringar är besvärligt. Det är inte bara det att det är tråkigt att sätta sig ner och jämföra olika försäkringar. Ofta är det dessutom svårt att förstå sig på exakt vad som gäller om någonting skulle gå fel och man behöver sin försäkring. Det var i alla fall så jag kände tills jag skaffade en försäkring hos Gofido, ett nytt försäkringsbolag som skapat en enklare form av hemförsäkring.

Hemförsäkringen är den viktigaste försäkringen

Det är mycket i livet som ska klaffa, och om man är singelmamma som jag är det svårt att få tiden att räcka till redan som det är. Jobbet ska göras, räkningarna betalas och barnet hämtas på dagis. Att sitta och närgranska försäkringsvillkor känns knappast särskilt lockande. Nej, jag är inte ensam om att tycka att försäkringar är svårt. En artikel hos SVT beskriver det som att försäkringar upplevs som abstrakta och svåra att förstå sig på av många. Oavsett vilken försäkring det rör sig om är det dessutom så att man lite skaffar den i förhoppningen att den aldrig ska behöva användas. Vi vill helt enkelt bara kunna lita på att försäkringen finns där om vi skulle ha oturen att råka ut för något. Det är i alla fall så jag känner. Om jag skulle drabbas av en brand eller vattenskador vet jag inte om min ekonomi någonsin skulle återhämta sig. En del människor har också haft oturen att bli skuldsatta för livet av liknande anledningar. För mig är det därför en självklarhet att ha en hemförsäkring som omfattar både mig och mitt barn, som gäller både när vi här hemma och när vi är utanför hemmet.

En försäkring som är enkel att uppdatera

För att göra det enkelt (och billigare) för mig själv har jag bytt till Gofido. Jag tycker i och med det att jag inte direkt behövt sitta och jämföra olika försäkringar. Jag förstod helt enkelt direkt att Gofidos försäkring byggde på ett smart koncept. Idén bakom det nya försäkringsbolaget är rätt enkel. Det är en aktiv försäkring som håller koll på hur mina livsförutsättningar förändras. Om jag till exempel någon gång igen skulle flytta ihop med någon, som inte är mitt barn, kommer min hemförsäkring att spegla detta automatiskt. Detsamma gäller om jag skaffar en ny cykel, eller TV eller vad som helst. Det räknas smidigt in i min försäkringspremie. Att jag aldrig behöver känna att det är någonting i hemmet som är oförsäkrat är förstås ett stort skäl till att jag känner mig lugnare i största allmänhet.