Så hittade jag ny bostad som frånskild

Att skilja sig är ingen lätt match, det ska gudarna veta. Men med rätt hjälp och rätt inställning så kan det gå bättre än man tror. Jag tog hjälp av vänner men också fantastiska mäklare i Stockholm som letade upp rätt bostad åt mig.

Jag vill dela med mig av mina erfarenheter när jag blev lämnad av min man. Först trodde jag att jag skulle gå under. Det hade inte bara med det känslomässiga att göra utan också med det praktiska. Dessutom har vi ju barn ihop. Hur skulle jag hitta ett nytt boende på så kort tid och var? Eftersom SkandiaMäklarna finns på flera ställen i Stockholm så jag valde det kontoret som låg i det området jag ville bo inom för då visste jag att de skulle ha bra koll på omgivningarna och hjälpa mig att hitta den bästa lägenheten för mig och mina barn.

Så tänkte jag när jag letade ny bostad

Real,Estate,Agent,Holding,House,Model,And,Key,Indoors,,CloseupDet är mycket som ska passa in när en ny bostad ska köpas, inte minst när det finns barn med i bilden. Jag ville inte att mina barn skulle behöva byta skola eller så och samtidigt ville jag inte bo alltför långt ifrån mitt ex eftersom barnen skulle kunna träffa sin pappa när de ville. jag blev glatt överraskad av SkandiaMäklarna som tog hänsyn till alla mina behov och önskemål och även lyckades överträffa läget på bostaden. Vist är det bra att snegla lite själv och ta reda på vart man vill bo, men en riktigt bra mäklare gör det ännu enklare för dig. Gör en punktlista över de viktigaste detaljerna gällande din bostad och låt de göra resten av jobbet åt dig.

Budgeten är inte alltid vad den var innan en skilsmässa

Att hyra en bostad som ensamstående är inte alltid enkelt. Kan du så köp gärna en. Som ensamstående mamma kände jag av att ekonomin inte längre var densamma när jag blev själv. När jag var gift delade vi på alla kostnader men nu var det jag ensam som skulle stå för allt även om min man betalar underhåll och har barnen varannan vecka. Se över din ekonomi och budget och ta en bostad som inte kostar dig för mycket. Precis som i ett förhållande måste du nu kompromissa men med andra saker och önskemål.