Så kul att plugga på yh-utbildning

Om det finns en sak som jag har lärt mig så är det att man aldrig kan ha för mycket kunskap i bagaget, och det var just därför jag började plugga – trots att man är både singel och småbarnsmorsa. Här är en liten sammanställning om vad det har gett mig.

Okej, för det första vill jag säga att när jag började på Nackademins yrkeshögskola så hade jag inte några förväntningar alls i princip utan tänkte att det typ skulle vara som att gå tillbaka till gymnasiet igen, men OJ så fel jag hade. Att plugga igen var ju helt fantastiskt! Inte bara har jag skaffat massor av nya vänner utan jag har dessutom lärt mig en hel del bra grejer, både om det jag läste om såklart men också om studietekniker. Jag är positivt överraskad!

Man är aldrig för gammal för att lära sig

Min plan med att börja plugga igen handlade mest om att jag var trött på mitt dåvarande jobb och kände att jag ville ha ett nytt, men jag insåg snabbt att mitt CV inte var så gediget som jag trodde. Har mest haft kortare ströjobb som ung och när barnen kom blev det inte direkt fler jobb i listan så jag insåg rätt snabbt att jag inte riktigt var kvalificerad för dom jobben jag ville söka till. Då tog det stopp tills att jag läste en artikel om Alfonso som vid 70-årsålder tog en magisterexamen i filosofi, det var faktiskt lite inspirerande! Därför kollade jag om det är fler äldre som pluggar, och det är det tydligen. I en artikel som Sveriges radio skrivit så läste jag att antalet folk över 35 år som ansöker till skolan igen har ökar med hela 3 procent, och det gjorde att jag kände mig mindre orolig över att sätta mig i skolbänken igen. Jag slapp faktiskt vara den enda ”tanten” i klassen för det var massor av människor i min ålder, så det blev riktigt roligt att gå till ”plugget” igen. Och det är verkligen fler saker som man kan fortsätta göra fast man är långt över 30 år numera, har du tänkt på det? Här är exempel på saker du fortfarande kan göra:

  • Plugga vidare – både när du vill byta karriär som jag eller när du vill lära dig något nytt.
  • Börja träna – bara bra för hälsan.
  • Ha på din vilka kläder du vill – kläder har faktiskt ingen åldersgräns!
  • Bli nykär – du kan bli sådär galet, upp över öronen förälskad både när du är 21 och 101.
  • Tatuera dig – nu kan du ta ett moget beslut och faktiskt pränta in ett motiv du kan vara stol över.

Det finns säker ännu fler saker som du inte är för gammal för, för sanningen är ju att åldern bara är en siffra – du är liksom bara så gammal som du gör dig!