Utnyttja RUT-avdraget för fönsterputs och städning!

Om du tror att jag inte har ånga järn i elden eller inte har så mycket att göra så får du tänka om. Jag har alltid händerna fulla, men ett av mina knep är att jag faktiskt låter andra fixa saker jag själv känner att jag inte har tid eller lust att göra själv, som att putsa fönsterna – det outsourcar jag mer än gärna till någon annan så att jag får tid över till mina barn och sådan jag tycker är kul!

Jag skulle inte säga att jag är lat, men är det något jag drar mig för att göra så är det att ta itu med städning, disk och tvätt. Det är så tråkiga uppgifter! Men ja, jag vet att det behövs göras och jag gör dem men hest inte. Så du kan ju nästa förstå hur exalterad jag blev när jag hittade sajten www.fonsterputsning-stockholm.se/ där man på ett superenkelt sätt kan boka hem fönsterputsning – med RUT-avdrag dessutom! Det visste jag faktiskt inte ens om att man kunde dra av för, men det kan man och det gör att arbetet till viss del betalas av staten så det blir billigare av dig som beställer tjänsten, hur smidigt som helst. Hittade också på Skatteverkets hemsida att det är en massa andra städningstjänster som ingår i avdraget såsom bland annat att just dammsuga, dammtorka och diska men även städning som man gör vid en flytt och städning av kylskåp och frys. Med andra ord kan jag outsourca allt det jag tycker är dötrist att göra själv! Jag är i himmelriket.

Okej, jag erkänner: Jag slarvstädar…

Nej, att städa och putsa är inte mina favoritsysslor att göra hemma, jag har faktiskt bättre saker för mig. Men visst behöver man väl städa ibland, för man vill ju inte leva i en svinstia – speciellt inte när man har småbarn som kryper omkring på golvet. Så jag har hittat några knep som passar oss som är lata men som vill att det ska se fräscht ut omkring oss.

  • Köp aldrig vita handdukar – använd alltid mörkare så syns det inte lika fort om de blir lite solkiga.
  • Ligg i sängen när du bäddar den – räcker med att puffa till kudden och släta ut täcket, sen när du kliver upp kastar du bara på en filt över.
  • Ha en dörrmatta innanför ytterdörren också – så stoppar du smuts och grus från att komma längre in i hemmet och behöver inte städa hallen lika ofta.
  • Ha inte så mycket prylar framme – inredningsdetaljer i all ära men ju färre man har desto mindre dammtorkning behöver göras.
  • Ha alltid tofflor på dig – det samlar upp dammet, och du slipper dammsuga så ofta.
  • Köp hemstädning – bästa investeringen för oss som inte vill städa.

Bra att veta om RUT-avdraget

Något som kan vara bra att ha koll på är att det inte är du som söker om RUT-avdraget, utan det gör den som utför tjänsten som du köpt. Men det dras av en hel del! Hela 50 procent av arbetskostnaderna kan dras av och man har rätt att göra avdrag på 50 000 kronor per person i hushållet under ett kalenderår – galet mycket pengar alltså. Så om du avskyr städning och fix hemma lika mycket som jag gör är detta verkligen något jag rekommenderar att använda!