Ett roligare sätt att spara

Spara pengar genom att föra över direkt från lönekontot. Till de som vill ha ränta på pengarna rekommenderar jag ett ISK.

Att spara pengar kan både vara utmanande och roligt beroende på livssituation. Det jag tycker är roligast med att spara pengar är att se pengarna växa för varje månad, och att till slut ha möjlighet att köpa sådant jag velat ha länge. Jag tänkte dela med mig av mitt bästa spartips, bland annat genom att använda ett ISK konto, så att fler kan finna glädjen med att spara.

”Ett ISK används för att investera i fonder, och när det gäller fonder så rekommenderar många investerare indexfonder med låga avgifter.”

Sätt över direkt från lönekontot

Jag har länge budgeterat för sparande och även gjort automatiska överföringar varje månad från lönekontot direkt in på sparkontot. När pengarna är överförda ser jag pengarna som ”låsta” och att jag inte får röra dem förrän sparmålet är uppnått. En risk med detta kan vara att man försöker spara för mycket pengar från början och att sedan inte ha möjlighet att köpa det man vill ha. Sätt då även upp ett ”nöjeskonto” där du budgeterar för nöje. Då blir det mycket enklare att hålla sparmålet.

Får ränta på sparpengarna

Om du känner att du vill investera dina sparpengar och även få möjlighet att se pengarna växa över tid kan ett ISK vara något att fundera kring. Ett ISK används för att investera i fonder, och när det gäller fonder så rekommenderar många investerare indexfonder med låga avgifter. Sätt in pengarna från lönekontot direkt till fondkontot och få på det sättet ränta på sparpengarna. Du kan sedan se pengarna växa från månad till månad, och det tycker jag är det absolut roligaste med att spara. Att investera i fonder innebär alltid en risk, men är du långsiktig i sparandet har du chans till god avkastning på sparpengarna.